Välkommen!

Välkommen till din huvudsakliga informationskälla
rörande allt som har med SM i Fältskytte 2021 att göra!
(Börja gärna med artikeln längre ner på denna sida…)


SM åter i Dalarna!

Uppdraget att arrangera nationellt SM 2021 och 2022 (delat med Region Norr) tillföll Dalarnas Pistolskyttekrets med dess 22 föreningar. Senast det begav sig var 1957 i Falun.

När kretsen arrangerade ÖSM i fältskytte 2016 användes ordet succé en och annan gång… Man menade att tävlingen höll SM-status vilket ledde till frågor om vi inte borde skala upp tävlingen till ett fullödigt SM. Dalarnas banläggare har dessutom gott rykte bland fältskyttar i landet.

Orsa kommun

Det är i Orsa som SM i fältskytte kommer att avhållas. Vi har blivit väl bemötta
av representanter från kommun och vi har ett nära samarbete för att ge skyttarna
och deras familjer en bra tävling och en härlig upplevelse i det vackra Orsa.

Delat SM

Det är första gången på mer än 15 år som SM i fältskytte och precision hålls på två helt skilda platser i landet. 2021 går SM i bangrenarna i Östersund och fältskyttet alltså i Orsa. År 2022 byter vi grenar så att Dalarna arrangerar bangrenarna och Region Norr arrangerar fältskytte.

Det är endast några få platser i landet som har möjlighet att arrangera ett kombinerat SM då det har blivit ett stort arrangemang som kräver stor skjutbana och många funktionärer. Med ett delat SM så ger det fler möjlighet att få arrangera och dela på ansvaret att ge skyttarna möjlighet att få kämpa om SM-medaljer.

Vi vill gärna komma i kontakt med samarbetspartners inför denna stora tävling som lockar drygt 400 skyttar från hela landet. Utöver rena marknadsföringsmöjligheter kommer även en marknad att hållas under alla tävlingsdagarna. Låter det intressant är du välkommen att ta en titt på vår sponsorsida där du hittar mer information.

Vi välkomnar deltagare från hela Sverige till vackra Orsa!


COVID-19

Vi kommer att följa de råd och anvisningar som Folkhälsomyndigheten gör gällande under tävlingsveckan.

Kontakt med SM-gruppen kan tas genom e-postformuläret!